Кошик
3959 відгуків
Новорічні товариПереглянути
БУШЕ - Картонна упаковка
Графік роботи
  • Понеділок
    07:3014:00
  • Вівторок
    07:3014:00
  • Середа
    07:3014:00
  • Четвер
    07:3014:00
  • Пʼятниця
    09:0013:00
  • Субота
    Вихідний
  • Неділя
    Вихідний
Контакти
+380 (93) 144-67-06
Viber (пишіть)
БУШЕ
Київ, Україна
bushe.kiev.ua@gmail.com+380931446706
+380 (93) 144-67-06

20 (Двадцять) Популярних Італійських Десертів з Описами та Рецептами

20 (Двадцять) Популярних Італійських Десертів з Описами та Рецептами

1. Тірамісу - Що це?

Класичний італійський десерт, що складається з шарів савоярді (бісквітне печиво) та крему на основі маскарпоне, просочених кави та посипаних какао.

Рецепт:
- Інгредієнти: 500 г маскарпоне, 4 яйця, 100 г цукру, 300 г савоярді, 200 мл міцної кави, какао для посипання.
- Приготування: Розділіть яйця на білки та жовтки. Збийте жовтки з|із| цукром до густоти, додайте|добавляйте| маскарпоне. Збийте білки в піну і обережно змішайте з маскарпоне. Вмочіть савоярді в каву і викладіть їх шарами, чергуючи з кремом. Завершіть кремом і посипте какао. Залишіть у холодильнику на кілька годин перед подачею.

 

2. Панна кота – Що це?

Кремовий десерт, зроблений з вершків, цукру та ванілі, загущений желатином і зазвичай подається з ягідним соусом.

Рецепт:
- Інгредієнти: 500 мл вершків, 100 мл молока, 80 г цукру, 1 стручок ванілі, 10 г желатину.
- Приготування: Замочіть желатин у холодній воді. У каструлі нагрійте вершки, молоко, цукор та насіння ванілі. Доведіть до кипіння та зніміть з вогню. Додайте желатин та розмішайте до повного розчинення. Розлийте суміш формочками і поставте в холодильник на 4 години. Подайте з ягідним соусом.

 

3. Каннолі - Що це?

Традиційні сицилійські трубочки із смаженого тіста, наповнені кремом на основі рикотти, часто з додаванням шоколаду, цукатів чи горіхів.

Рецепт:
- інгредієнти: 200 г рикотти, 100 г цукру, 50 г шоколадної крихти, 1 ч.л. ванільного екстракту, готові трубочки із тіста.
- Приготування: Змішайте рикотту з цукром, ванільним екстрактом та шоколадною крихтою. Наповніть кремом готові трубочки. Перед подачею посипте цукровою пудрою.

 

4. Джелато - Що це?

Італійське морозиво, більш щільне та насичене за смаком, ніж звичайне морозиво, завдяки меншому вмісту повітря та більш інтенсивним інгредієнтам.

Рецепт:
- Інгредієнти: 500 мл молока, 150 г цукру, 4 жовтки, 200 мл вершків, ванільний стручок.
- Приготування: Збийте жовтки із цукром до кремоподібного стану. У каструлі нагрійте молоко з ваніллю. Влийте гаряче молоко в яєчну суміш, потім поверніть у каструлю і готуйте на слабкому вогні, постійно помішуючи, поки суміш не загусне. Охолодіть та додайте вершки. Заморозьте, періодично перемішуючи.

 

5. Семіфреддо - Що це?

Напівзаморожений десерт, який є легкою і повітряною сумішшю зі збитих вершків, яєць і різних добавок, таких як шоколад або горіхи.

Рецепт:
- Інгредієнти: 300 мл вершків, 3 яйця, 100 г цукру, 100 г мигдальної чи фісташкової пасти.
- Приготування: Збийте жовтки із цукром до густини. Окремо збийте білки та вершки. Акуратно змішайте всі разом із пастою. Викладіть у форму та заморозьте.

 

6. Забайон - Що це?

Легкий та повітряний десерт на основі яєчних жовтків, цукру та вина Марсала, збитий на водяній бані до кремоподібної консистенції.

Рецепт:
- Інгредієнти: 4 жовтки, 100 г цукру, 100 мл вина Марсала.
- Приготування: Збийте жовтки із цукром на водяній бані, поступово додаючи вино. Продовжуйте збивати до одержання пишного крему. Подайте гарячим у келихах.

 

7. Панеттон - Що це?

Традиційний різдвяний кекс родом із Мілану, з додаванням родзинок, цукатів та цитрусової цедри, відомий своїм високим та повітряним тестом.

Рецепт:
- Інгредієнти: 500 г борошна, 150 г цукру, 4 яйця, 200 г вершкового масла, 150 г родзинок, 100 г цукатів, 25 г дріжджів, ванілін.
- Приготування: Замісіть тісто з борошна, цукру, яєць, дріжджів, олії та ваніліну. Додати родзинки та цукати. Залишіть тісто підніматися на 3-4 години. Викладіть у форму та випікайте при 180°C близько 50 хвилин.

 

8. Касата - Що це?

Сицилійський десерт, що є бісквітом, просоченим лікером, з прошарком крему з рикотти, цукатів і шоколаду, покритий марципаном і глазур'ю.

Рецепт:
- Інгредієнти: 500 г рикотти, 200 г цукру, 100 г шоколадної крихти, 200 г цукатів, 1 ванільний стручок, 1 бісквітний корж.
- Приготування: Змішайте рикотту з цукром, ваніллю, цукатами та шоколадною крихтою. Викладіть крем на корж і покрийте зверху ще одним коржем. Охолодіть і прикрасьте марципаном та глазур'ю.

 

9. Профітролі - Що це?

Заварні тістечка, які начиняються кремом чи морозивом і покриваються шоколадною глазур'ю.

Рецепт:
- Інгредієнти: 150 г борошна, 100 г вершкового масла|мастила|, 4 яйця, 250 мл води, 200 мл вершків, 200 г шоколаду.
- Приготування: Закип'ятіть воду з маслом, додайте|добавляйте| муку|борошно| і перемішуйте, поки тісто не збереться в кулю. Зніміть з вогню, остудіть і по одному додайте яйця. Викладіть кульки тіста на лист і випікайте при 180°C 25 хвилин. Збийте вершки та наповніть профітролі. Розтопіть шоколад та полийте зверху.

 

10. Баба ал рум - Що це?

Маленькі дріжджові кекси, просочені сиропом із рому, іноді подаються із кремом або збитими вершками.

Рецепт:
- Інгредієнти: 250 г борошна, 50 г цукру, 3 яйця, 100 г олії, 25 г дріжджів, 150 мл рому, 100 мл води.
- Приготування: Замісіть тісто з борошна, цукру, яєць та дріжджів. Залишіть підніматися. Розлийте тісто формами і випікайте при 180°C 20 хвилин. Змішайте ром з водою і просочіть кекси.

11. Рікотта аль форно - Що це?

Запечена рікотта, солодкий сирний десерт, іноді з додаванням фруктів, горіхів або лимонної цедри.

Рецепт:
- Інгредієнти: 500 г рикотти, 100 г цукру, 2 яйця, цедра 1 лимона, 50 г мигдалю.
- Приготування: Змішайте рикотту із цукром, яйцями та цедрою лимона. Викладіть у форму, посипте мигдалем та випікайте при 180°C близько 40 хвилин.

 

12. Сфольятела – Що це?

Традиційний неаполітанський десерт, що є листковим пиріжком з начинкою з рикотти, манної крупи і цедри цитрусових.

Рецепт:
- Інгредієнти: 250 г борошна, 100 г вершкового масла, 200 г рикотти, 100 г цукру, цед

ра 1 апельсину.
- Приготування: Замісіть тісто з борошна та олії, розкотіть і поверніть у рулет. Охолодіть та наріжте на шматочки. Змішайте рикотту із цукром та цедрою. Наповніть тісто кремом та випікайте при 180°C 25 хвилин.

 

13. Кростата – Що це?

Італійський пиріг, виготовлений з пісочного тіста, який може бути наповнений варенням, кремом або свіжими фруктами.

Рецепт:
- Інгредієнти: 300 г борошна, 150 г вершкового масла|мастила|, 100 г цукру, 2 яйця, 200 г варення.
- Приготування: Замісіть тісто з борошна, олії, цукру та яєць. Залишіть охолонути, потім розкотіть і викладіть у форму. Намажте варенням і накрийте смужками тіста. Випікати при 180 ° C 30 хвилин.

 

14. Біскотті - Що це?

Італійське двічі запечене печиво, зазвичай, з додаванням мигдалю, яке подається з десертним вином Vin Santo.

Рецепт:
- Інгредієнти: 250 г борошна, 150 г цукру, 2 яйця, 100 г мигдалю, цедра 1 лимона.
- Приготування: Змішайте борошно, цукор, яйця та цедру лимона. Додати мигдаль. Сформуйте довгі батони та випікайте при 180°C 20 хвилин. Потім наріжте на скибочки і знову підсушіть у духовці 10 хвилин.

 

15. Торта капрезе - Що це?

Шоколадний торт без борошна з додаванням меленого мигдалю традиційно готується на острові Капрі.

Рецепт:
- Інгредієнти: 200 г шоколаду, 150 г вершкового масла|мастила|, 150 г цукру, 4 яйця, 200 г меленого мигдалю.
- Приготування: Розтопіть шоколад та олію. Збийте жовтки з|із| цукром, додайте|добавляйте| шоколад і мигдаль. Окремо збийте білки та акуратно вмішайте в тісто. Випікати при 180 ° C 30-35 хвилин.

 

16. Торрон - Що це?

Італійська нуга, зроблена з меду, цукру та горіхів, часто подається на Різдво.

Рецепт:
- інгредієнти: 200 г меду, 200 г цукру, 2 білки, 300 г горіхів (мигдаль, фундук), вафельні листи.
- Приготування: Збийте білки в піну. Розтопіть мед із цукром і варіть до золотистого кольору. Вмішайте білки та горіхи. Викладіть на вафельний лист, накрийте другим і охолодіть.

 

17. Торт Сетте Велі – Що це?

Шоколадний торт з сімома шарами, кожен з яких має різну текстуру, починаючи від хрумкого пралине і закінчуючи легким мусом.

Рецепт:
- Інгредієнти: 200 г шоколаду, 200 г вершків, 100 г горіхів, 200 г борошна, 150 г цукру, 5 яєць, 100 г олії.
- Приготування: Збийте яйця з цукром, додайте борошно, розтоплену олію та розпушувач. Викладіть тісто у форму та випікайте при 180°C 25 хвилин. Приготуйте шоколадний мус, збиваючи вершки та додаючи розтоплений шоколад. Зберіть торт, чергуючи шари бісквіту та мусу, прикрасьте горіхами та шоколадною глазур'ю.

 

18. Панфорт - Що це?

Традиційний тосканський фруктово-горіховий десерт з медом та спеціями, який зазвичай подається на Різдво.

Рецепт:
- інгредієнти: 200 г меду, 200 г цукру, 200 г горіхів (мигдаль, фундук), 200 г сушених фруктів (інжир, цукати), 100 г борошна, спеції (кориця, гвоздика, мускатний горіх).
- Приготування: Розтопіть мед із цукром до карамельного стану. Змішайте з горіхами, фруктами, спеціями та борошном. Викладіть масу у форму та випікайте при 150°C 40 хвилин.

 

19. Кіаромонті – Що це?

Десерт на основі рису з ваніллю та корицею, популярний у Сардинії, зазвичай подається у святкові дні.

Рецепт:
- Інгредієнти: 200 г рису, 500 мл молока, 100 г цукру, 2 яйця, ваніль, кориця.
- Приготування: Зваріть рис у молоці з ваніллю до готовності. Збийте яйця з цукром, додайте|добавляйте| в рис. Викладіть суміш у форму, посипте корицею і запікайте при 180 ° C 30 хвилин.

 

20. Флорентійське печиво (Cantucci alla Fiorentina) - Що це?

Традиційне печиво флорентійське з мигдалем, яке подається до десертного вина Vin Santo.

Рецепт:
- інгредієнти: 300 г борошна, 200 г цукру, 3 яйця, 150 г мигдалю, цедра 1 апельсина.
- Приготування: Змішайте борошно, цукор, яйця та цедру апельсина. Додати мигдаль. Сформуйте довгі батони та випікайте при 180°C 20 хвилин. Потім наріжте на скибочки і знову підсушіть у духовці 10 хвилин.

Ці рецепти дозволять вам приготувати справжні італійські десерти та насолодитися багатством смаків, якими так славиться італійська кухня.

Інші статті
  • Рецепти пряників 10 (десять) популярних видів
    Рецепти пряників 10 (десять) популярних видів
    Імбирне печиво – ідеальний зимовий десерт із насиченим ароматом спецій. Воно чудово поєднується з чашкою гарячого чаю чи кави. Легке у приготуванні, печиво дивує різноманітністю форм та смакових відтінків. Насолоджуйтесь свіжоспеченими ласощами, обсипаним цукром або покритим глазур'ю. Спробуйте приготувати його вдома, використовуючи прості інгредієнти: борошно, цукор, мед, прянощі та олію. Додайте затишок у свій зимовий день із цими чудовими пряниками!
    Повна версія статті
  • 5 (П'ять) популярних рецептів шарлотки для домашнього приготування
    5 (П'ять) популярних рецептів шарлотки для домашнього приготування
    Шарлотка - це один із найпростіших і найулюбленіших домашніх пирогів. Нижче представлено п'ять популярних рецептів, які кожна господарка зможе легко приготувати вдома.
    Повна версія статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner