Кошик
4209 відгуків
Новорічні товариПереглянути
БУШЕ - Картонна упаковка
Графік роботи
  • Понеділок
    07:3014:00
  • Вівторок
    07:3014:00
  • Середа
    07:3014:00
  • Четвер
    07:3014:00
  • Пʼятниця
    09:0013:00
  • Субота
    Вихідний
  • Неділя
    Вихідний
Контакти
+380 (93) 144-67-06
Viber (пишіть)
БУШЕ
Київ, Україна
bushe.kiev.ua@gmail.com+380931446706
+380 (93) 144-67-06

20 (Двадцять) Популярних Італійських Десертів з Описами та Рецептами

20 (Двадцять) Популярних Італійських Десертів з Описами та Рецептами

1. Тірамісу - Що це?

Класичний італійський десерт, що складається з шарів савоярді (бісквітне печиво) та крему на основі маскарпоне, просочених кави та посипаних какао.

Рецепт:
- Інгредієнти: 500 г маскарпоне, 4 яйця, 100 г цукру, 300 г савоярді, 200 мл міцної кави, какао для посипання.
- Приготування: Розділіть яйця на білки та жовтки. Збийте жовтки з|із| цукром до густоти, додайте|добавляйте| маскарпоне. Збийте білки в піну і обережно змішайте з маскарпоне. Вмочіть савоярді в каву і викладіть їх шарами, чергуючи з кремом. Завершіть кремом і посипте какао. Залишіть у холодильнику на кілька годин перед подачею.

 

2. Панна кота – Що це?

Кремовий десерт, зроблений з вершків, цукру та ванілі, загущений желатином і зазвичай подається з ягідним соусом.

Рецепт:
- Інгредієнти: 500 мл вершків, 100 мл молока, 80 г цукру, 1 стручок ванілі, 10 г желатину.
- Приготування: Замочіть желатин у холодній воді. У каструлі нагрійте вершки, молоко, цукор та насіння ванілі. Доведіть до кипіння та зніміть з вогню. Додайте желатин та розмішайте до повного розчинення. Розлийте суміш формочками і поставте в холодильник на 4 години. Подайте з ягідним соусом.

 

3. Каннолі - Що це?

Традиційні сицилійські трубочки із смаженого тіста, наповнені кремом на основі рикотти, часто з додаванням шоколаду, цукатів чи горіхів.

Рецепт:
- інгредієнти: 200 г рикотти, 100 г цукру, 50 г шоколадної крихти, 1 ч.л. ванільного екстракту, готові трубочки із тіста.
- Приготування: Змішайте рикотту з цукром, ванільним екстрактом та шоколадною крихтою. Наповніть кремом готові трубочки. Перед подачею посипте цукровою пудрою.

 

4. Джелато - Що це?

Італійське морозиво, більш щільне та насичене за смаком, ніж звичайне морозиво, завдяки меншому вмісту повітря та більш інтенсивним інгредієнтам.

Рецепт:
- Інгредієнти: 500 мл молока, 150 г цукру, 4 жовтки, 200 мл вершків, ванільний стручок.
- Приготування: Збийте жовтки із цукром до кремоподібного стану. У каструлі нагрійте молоко з ваніллю. Влийте гаряче молоко в яєчну суміш, потім поверніть у каструлю і готуйте на слабкому вогні, постійно помішуючи, поки суміш не загусне. Охолодіть та додайте вершки. Заморозьте, періодично перемішуючи.

 

5. Семіфреддо - Що це?

Напівзаморожений десерт, який є легкою і повітряною сумішшю зі збитих вершків, яєць і різних добавок, таких як шоколад або горіхи.

Рецепт:
- Інгредієнти: 300 мл вершків, 3 яйця, 100 г цукру, 100 г мигдальної чи фісташкової пасти.
- Приготування: Збийте жовтки із цукром до густини. Окремо збийте білки та вершки. Акуратно змішайте всі разом із пастою. Викладіть у форму та заморозьте.

 

6. Забайон - Що це?

Легкий та повітряний десерт на основі яєчних жовтків, цукру та вина Марсала, збитий на водяній бані до кремоподібної консистенції.

Рецепт:
- Інгредієнти: 4 жовтки, 100 г цукру, 100 мл вина Марсала.
- Приготування: Збийте жовтки із цукром на водяній бані, поступово додаючи вино. Продовжуйте збивати до одержання пишного крему. Подайте гарячим у келихах.

 

7. Панеттон - Що це?

Традиційний різдвяний кекс родом із Мілану, з додаванням родзинок, цукатів та цитрусової цедри, відомий своїм високим та повітряним тестом.

Рецепт:
- Інгредієнти: 500 г борошна, 150 г цукру, 4 яйця, 200 г вершкового масла, 150 г родзинок, 100 г цукатів, 25 г дріжджів, ванілін.
- Приготування: Замісіть тісто з борошна, цукру, яєць, дріжджів, олії та ваніліну. Додати родзинки та цукати. Залишіть тісто підніматися на 3-4 години. Викладіть у форму та випікайте при 180°C близько 50 хвилин.

 

8. Касата - Що це?

Сицилійський десерт, що є бісквітом, просоченим лікером, з прошарком крему з рикотти, цукатів і шоколаду, покритий марципаном і глазур'ю.

Рецепт:
- Інгредієнти: 500 г рикотти, 200 г цукру, 100 г шоколадної крихти, 200 г цукатів, 1 ванільний стручок, 1 бісквітний корж.
- Приготування: Змішайте рикотту з цукром, ваніллю, цукатами та шоколадною крихтою. Викладіть крем на корж і покрийте зверху ще одним коржем. Охолодіть і прикрасьте марципаном та глазур'ю.

 

9. Профітролі - Що це?

Заварні тістечка, які начиняються кремом чи морозивом і покриваються шоколадною глазур'ю.

Рецепт:
- Інгредієнти: 150 г борошна, 100 г вершкового масла|мастила|, 4 яйця, 250 мл води, 200 мл вершків, 200 г шоколаду.
- Приготування: Закип'ятіть воду з маслом, додайте|добавляйте| муку|борошно| і перемішуйте, поки тісто не збереться в кулю. Зніміть з вогню, остудіть і по одному додайте яйця. Викладіть кульки тіста на лист і випікайте при 180°C 25 хвилин. Збийте вершки та наповніть профітролі. Розтопіть шоколад та полийте зверху.

 

10. Баба ал рум - Що це?

Маленькі дріжджові кекси, просочені сиропом із рому, іноді подаються із кремом або збитими вершками.

Рецепт:
- Інгредієнти: 250 г борошна, 50 г цукру, 3 яйця, 100 г олії, 25 г дріжджів, 150 мл рому, 100 мл води.
- Приготування: Замісіть тісто з борошна, цукру, яєць та дріжджів. Залишіть підніматися. Розлийте тісто формами і випікайте при 180°C 20 хвилин. Змішайте ром з водою і просочіть кекси.

11. Рікотта аль форно - Що це?

Запечена рікотта, солодкий сирний десерт, іноді з додаванням фруктів, горіхів або лимонної цедри.

Рецепт:
- Інгредієнти: 500 г рикотти, 100 г цукру, 2 яйця, цедра 1 лимона, 50 г мигдалю.
- Приготування: Змішайте рикотту із цукром, яйцями та цедрою лимона. Викладіть у форму, посипте мигдалем та випікайте при 180°C близько 40 хвилин.

 

12. Сфольятела – Що це?

Традиційний неаполітанський десерт, що є листковим пиріжком з начинкою з рикотти, манної крупи і цедри цитрусових.

Рецепт:
- Інгредієнти: 250 г борошна, 100 г вершкового масла, 200 г рикотти, 100 г цукру, цед

ра 1 апельсину.
- Приготування: Замісіть тісто з борошна та олії, розкотіть і поверніть у рулет. Охолодіть та наріжте на шматочки. Змішайте рикотту із цукром та цедрою. Наповніть тісто кремом та випікайте при 180°C 25 хвилин.

 

13. Кростата – Що це?

Італійський пиріг, виготовлений з пісочного тіста, який може бути наповнений варенням, кремом або свіжими фруктами.

Рецепт:
- Інгредієнти: 300 г борошна, 150 г вершкового масла|мастила|, 100 г цукру, 2 яйця, 200 г варення.
- Приготування: Замісіть тісто з борошна, олії, цукру та яєць. Залишіть охолонути, потім розкотіть і викладіть у форму. Намажте варенням і накрийте смужками тіста. Випікати при 180 ° C 30 хвилин.

 

14. Біскотті - Що це?

Італійське двічі запечене печиво, зазвичай, з додаванням мигдалю, яке подається з десертним вином Vin Santo.

Рецепт:
- Інгредієнти: 250 г борошна, 150 г цукру, 2 яйця, 100 г мигдалю, цедра 1 лимона.
- Приготування: Змішайте борошно, цукор, яйця та цедру лимона. Додати мигдаль. Сформуйте довгі батони та випікайте при 180°C 20 хвилин. Потім наріжте на скибочки і знову підсушіть у духовці 10 хвилин.

 

15. Торта капрезе - Що це?

Шоколадний торт без борошна з додаванням меленого мигдалю традиційно готується на острові Капрі.

Рецепт:
- Інгредієнти: 200 г шоколаду, 150 г вершкового масла|мастила|, 150 г цукру, 4 яйця, 200 г меленого мигдалю.
- Приготування: Розтопіть шоколад та олію. Збийте жовтки з|із| цукром, додайте|добавляйте| шоколад і мигдаль. Окремо збийте білки та акуратно вмішайте в тісто. Випікати при 180 ° C 30-35 хвилин.

 

16. Торрон - Що це?

Італійська нуга, зроблена з меду, цукру та горіхів, часто подається на Різдво.

Рецепт:
- інгредієнти: 200 г меду, 200 г цукру, 2 білки, 300 г горіхів (мигдаль, фундук), вафельні листи.
- Приготування: Збийте білки в піну. Розтопіть мед із цукром і варіть до золотистого кольору. Вмішайте білки та горіхи. Викладіть на вафельний лист, накрийте другим і охолодіть.

 

17. Торт Сетте Велі – Що це?

Шоколадний торт з сімома шарами, кожен з яких має різну текстуру, починаючи від хрумкого пралине і закінчуючи легким мусом.

Рецепт:
- Інгредієнти: 200 г шоколаду, 200 г вершків, 100 г горіхів, 200 г борошна, 150 г цукру, 5 яєць, 100 г олії.
- Приготування: Збийте яйця з цукром, додайте борошно, розтоплену олію та розпушувач. Викладіть тісто у форму та випікайте при 180°C 25 хвилин. Приготуйте шоколадний мус, збиваючи вершки та додаючи розтоплений шоколад. Зберіть торт, чергуючи шари бісквіту та мусу, прикрасьте горіхами та шоколадною глазур'ю.

 

18. Панфорт - Що це?

Традиційний тосканський фруктово-горіховий десерт з медом та спеціями, який зазвичай подається на Різдво.

Рецепт:
- інгредієнти: 200 г меду, 200 г цукру, 200 г горіхів (мигдаль, фундук), 200 г сушених фруктів (інжир, цукати), 100 г борошна, спеції (кориця, гвоздика, мускатний горіх).
- Приготування: Розтопіть мед із цукром до карамельного стану. Змішайте з горіхами, фруктами, спеціями та борошном. Викладіть масу у форму та випікайте при 150°C 40 хвилин.

 

19. Кіаромонті – Що це?

Десерт на основі рису з ваніллю та корицею, популярний у Сардинії, зазвичай подається у святкові дні.

Рецепт:
- Інгредієнти: 200 г рису, 500 мл молока, 100 г цукру, 2 яйця, ваніль, кориця.
- Приготування: Зваріть рис у молоці з ваніллю до готовності. Збийте яйця з цукром, додайте|добавляйте| в рис. Викладіть суміш у форму, посипте корицею і запікайте при 180 ° C 30 хвилин.

 

20. Флорентійське печиво (Cantucci alla Fiorentina) - Що це?

Традиційне печиво флорентійське з мигдалем, яке подається до десертного вина Vin Santo.

Рецепт:
- інгредієнти: 300 г борошна, 200 г цукру, 3 яйця, 150 г мигдалю, цедра 1 апельсина.
- Приготування: Змішайте борошно, цукор, яйця та цедру апельсина. Додати мигдаль. Сформуйте довгі батони та випікайте при 180°C 20 хвилин. Потім наріжте на скибочки і знову підсушіть у духовці 10 хвилин.

Ці рецепти дозволять вам приготувати справжні італійські десерти та насолодитися багатством смаків, якими так славиться італійська кухня.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner